MFT Creative Challenge, Felt!

"Hi everyone, and welcome to this month's My Favorite Thing's Creative Challenge! Our Design Team Creative Challenge  is a monthly feature where we challenge our Design team to explore their creative side using a specific theme, product or technique. This month it's Felt be sure to check the MFT Blog for a list of all the designers who have creative solutions for you today!"
Goedemorgen allemaal, vandaag de Creatieve Uitdaging  bij MFT; Maak iets met Vilt. Vilt is enig materiaal om mee te werken, niet alleen om op een kaartje te gebruiken maar ook om leuke kadootjes mee te maken. Mijn eerste creatie is een houten knijpertje (Action) geverfd met krijtverf en daarop een klein roosje van vilt gemaakt met de Mini Rolled Roses Die-namics. Ik heb hiervoor de kleuren Wild Cherry en Bubblegum gebruikt. De blaadjes zijn gemaakt met de Royal Leaves Die-namics en JellyBean Green. Het labeltje is gemaakt met de Traditional Tags STAX Die-namics en het hartje met de Heart STAX Die-namics. Deze knijpertjes zijn bijvoorbeeld heel erg leuk om op een bosje bloemen, plantje of kadootje vast te zetten als versiering (Let op als je vilt koopt dat het niet heel dun is, vaak is dat goedkoop maar geeft geen mooi resultaat bij het uitstansen.)
Zoals jullie al wel gezien hebben de afgelopen maanden ben ik dol op het versieren van notitieblokjes. Redelijk snel resultaat en uitermate geschikt om kado te doen. Als je aan de binnenkant een pocket maakt kun je daar eventueel nog een centje in doen, mooi inpakken en klaar! Ik heb als basis Bazzill Card Shoppe cardstock gebruikt en het bovenste vel cardstock met de Scor Pal voorzien van geemboste lijnen. De tekst is gestempeld met Kraft op een uitgestanste LLD Insert It-Speech Bubble Frame Die-namics. De mooie swirl met blaadjes heb ik gemaakt met de Large Leaf-Filled Flourish Die-namics en Jellybean Green vilt. De bloemetjes zijn gemaakt met de Perfect Petal Trio Die-namics, Wild Cherry, Bubblegum en Sweet Tooth vilt.
Binnenkant van het boekje met een pocket en op het notitieblokje nog een klein bloemetje gemaakt met de Perfect Petal Trio Die-namics
Voor mijn laatste creatie ben ik naar Pinterest gesurfd en heb eens gekeken wat er allemaal met vilt gemaakt kan worden. Waanzinnig veel dus! Ik kwam veel sleutelhangers tegen en ik werd geïnspireerd om er twee te maken met alleen vilt en Die-namics (de zilverkleurige hangers komen bij de Xenos vandaan) Voor de hartjes hanger heb ik twee harten met de Heart STAX Die-namics uit Sweet Tooth vilt gestanst, een kleiner hartje uit Berrylicious vilt en de blaadjes met de Royal Leaves Die-namics uit Jellybean Grean vilt. De twee harten heb ik met het lintje plus hanger ertussen vastgeplakt met een lijmpistool (ik wist meteen weer hoe heet dat kreng word en heb mij door mijn ongeduld lekker verbrand *auw*) Je kunt natuurlijk ook heel mooi het hartje om borduren met de festonsteek maar again...geen geduld hahaha. De bloem heb ik gemaakt met de Botanical Beauty Die-namics en uit Bubblegum en Cotton Candy vilt gestanst. Werkwijze is hetzelfde als met het hartje.
Ook zo benieuwd wat het MFT Design Team nog meer heeft gemaakt? Hop voor een inspirerende dosis Maak iets met Vilt snel naar het MFT Blog voor de lijst van deelnemende DT leden.
Fijne dag!
Inge

19 opmerkingen

 1. Great assortment of projects Inge! Love the key fobs and beautiful card!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof Inge, die ideeen met vilt! Hartstikke leuke dingen om iemand te geven, ik onthoud ze!
  Groetjes, fijne dag, Mariken xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke creaties met het vilt, alle drie! Heel mooi gedaan en hele bruikbare, inspirerende ideeën.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg leuke creaties. Ben weg van de sleutelhangers. Het vilt ziet er erg goed uit. Beter dan mijn action-materiaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fun and creative project Inge! I just love those cute tags on the clothespins. And that is a beautiful card.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi stevig vilt heb je gebruikt Inge! En wat een leuke kleurtjes en ideetjes weer! Super! Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. cute, cute stuff, Inge. LOVE those key chain dangles, so pretty!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Great projects, Inge! The keychains are adorable and of course, your card/notepad holder is fabulous!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fabulous Inge! I LOVE each and every creation, but I am swooning over the keychains! LOVE LOVE LOVE!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. So fresh and pretty, Inge! I especially love the keychains!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Woww!! Wat 'n gave creaties Ing!! Heel inspirerend! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. WOW! So loving what you did with the felt! So many amazing projects!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Inge, you never cease to amaze me! I love ALL of these!! The clips and tags are so pretty, and the notebook is AMAZING! But those keys rings...I REALLY love those. Soooo pretty!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. oww wat en lieve dingetjes!
  ik heb zelf wat vilten hangers gemaakt , maar jouw projecten zijn echt top zeg!
  je hebt er een volger bij:)
  xox
  linn

  BeantwoordenVerwijderen

Back to Top