MFT Creative Challenge-Stencils!

-Card Size 4,25" x 5,5" Inch-
"Hi everyone, and welcome to this month's My Favorite Thing's Creative Challenge! Our Design Team Creative Challenge  is a monthly feature where we challenge our Design team to explore their creative side using a specific theme, product or technique. This month it's all about Stencils be sure to check the MFT Blog for a list of all the designers who have creative solutions for you today!"


Dus vandaag weer de maandelijkse MFT Creatieve Uitdaging, deze maand staan de Stencils in het zonnetje. Stencils zijn zo veelzijdig te gebruiken je ze  kunt oa. sponsen met MFT Inktjes, airbrushen, embossingpasta gebruiken etc. Ik hou erg van het effect met embossingpasta en heb dit dus ook op beide kaarten gebruikt.

Mijn eerste kaartje heeft een basis van wit cardstock, daarop diverse laagjes gekleurd cardstock en daarna heb ik een stuk wit uitgesneden van 3,5"x 4,75" Inch. Dit stukje neergelegd op een reststuk printerpapier. Het embossingstencil On The Diagonal hierop vastgetaped met washi tape een daarna met een paletmes embossingpasta eroverheen gesmeerd. Natuurlijk gaat dit ook met een oud stukje karton/oud bankpasje. Maar als je een mooi glad effect wilt bereiken is een paletmes eigenlijk onmisbaar.

Dit laat je "even" drogen (meestal maak ik een paar van dit soort achtergrondjes een dag van te voren dan weet ik zeker dat het goed uitgehard is en heb altijd een voorraadje bij de hand) De tag is uitgesneden met de Pierced Traditional Tags STAX Die-namics, de prachtige vlinder is uit wit cardstock en vellum gestanst met de MPD Fancy Butterflies Die-namics.

-Inside Card-
Voor de binnenkant van de kaart heb ik een bijpassende tekst gestempeld van de LJD Blissful Butterflies stempelset de mooie gestempelde vlinder komt eveneens van deze set.

-Card Size 4,25" x 5,5" Inch-
Voor mijn tweede kaart wederom een basis van wit cardstock, kraft en weer wit. Het laatste laagje is geembost met embossingpasta en het MPD Petal Circles Stencil. Voor de lay out heb ik weer de Pierced Traditional Tags STAX Die-namics daarop een uitgestanste Award Seal Die-namics. Fishtail en een sentiment in de vorm van de Hello, deze komt van de Happy Hellos Die-namics. De hartjes zijn uit Glimmer Paper gestanst met hartjes van de Staggered Heart Border Die-namics.

-Inside Card-
Voor de binnenkant van de kaart heb ik een Pierced Traditional Tags STAX Die-namics uitgestanst en ik heb er een tekst uit de Birthday Sentiments stempelset opgestempeld. Hartje erbij en...klaar!

Klik je nog even door naar het MFT Blog? Voor nóg meer inspiratie en Kaarten/Projecten met Stencils.
Fijne dag,
Inge

   

14 opmerkingen

 1. Your creations make me GASP, Inge! What a talented card artist you are!! Hugs, Darnell

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Huge fan of your beautiful creations and these are gorgeous

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker leuk om stencils te gebruiken! Je eerste kaart ben ik verliefd op, kleuren helemaal te gek! Tweede ook prachtig van kleur en het zilver erbij maakt t af!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze prachtig en zo leuk dat je die beschrijving erbij doet. Ik heb het een paar keer gelezen voor ik het helemaal begreep, vroeg me steeds af waar dat rest stukje printerpapier nou bleef maar ik snap het nu helemaal. Leuk om ook eens uit te proberen.
  Fijne dag verder en groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie achtergronden met die stempels!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eenvoud siert, dat blijkt maar weer.
  Fijne dag nog, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij hebt de lente in je bol, heerlijk om te zien! Prachtige lichte kaartjes, toppers zijn het!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. As usual, you rocked this GF!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuk zijn ze Inge! Ik vind jouw stijl helemaal gaaf!! (vond ik al heel lang, maar ik dacht ik zeg het nu eens tegen je ;-)
  groetjes van Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gorgeous cards and I just love this technique.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Inge, your designs are amazing and inspiring! A breath of fresh air. Ü

  BeantwoordenVerwijderen

Back to Top