Budget SWAP met Inge


Hee hallo en goedemorgen, vandaag weer eens een swapje met Inge! Van de zomer hadden wij het er samen al over om eens een keer de uitdaging met elkaar aan te gaan om kaarten te maken zónder het gebruik van mallen, snijmachine zoals de Big Shot/Cuttlebug en met zoveel mogelijk budget materialen. Jeeminee echt een uitdaging dus, voor diegenen die het nog niet weten my middle name is Die-namics :P We hebben elkaar een pakketje gestuurd en vandaag dus het resultaat!

Regelmatig hoor ik tijdens een cursus "die kaart kan ik thuis niet maken want ik heb die mallen/Dies niet" Zo jammer want ook zonder desbetreffende mallen/Dies kun je hele originele kaarten maken. Echt. Je moet alleen wat creatiever durven denken én een lineaal 30cm plus Olfasnijmes zijn je beste vrienden in dit geval. (Zo ben ik ook begonnen, al mijn kaarten heb ik destijds met lineaal en snijmes gesneden, een papieren snijder vond ik zo duur en waren nog niet te kust en te keur verkrijgbaar.)

Voor mijn eerste kaart heb ik een willekeurige schets genomen van mijn schetsbord op Pinterest te weten Deconstructed Sketch nummer 113. Ik heb een selectie gekozen uit de velletjes designpapier welke Inge mij had gestuurd (waaaaah dat tijgerprintje, té cool!) Alle vlakken zijn met de hand gesneden, het tagje zat bij het pakket en heb ik bestempeld met een tekst plus pijlen uit de Sending Thanks set van My Favorite Things Stamps en Versafine Onyx Black. De bling steentjes komen bij de Action vandaan en zijn € 1.99 per doosje.

Tips: Vind je blokjes papier te duur, deel met een knutselende vriendin/buurvrouw/zus/moeder! Ik doe dat ook vaker tegenwoordig (naar voorbeeld van Cornelie en Nadine;)), zo bouw je allebei een leuke selectie papiertjes op en laten we eerlijk zijn een blokje maak je zelden op tot de laatste snipper. (uitzonderingen daargelaten)

Investeer in een goede zwarte inkt, dat voorkomt zoveel teleurstellingen als je een afbeelding of tekst gaat afdrukken. Versafine Onyx Black is in dit geval een héle goed keus. Wil je liever veel afbeeldingen kleuren dan is Memento een goede tweede keus

Begin je net met stempelen? Kies een aantal stempelsets uit met teksten die veel gebruikt worden. Met een Dank je wel, Gefeliciteerd,  en een Kerstset kom je al heel ver. Of je ze nu in het nederlands koopt of engels dat is natuurlijk je eigen keus. Bedenk wel, over het algemeen geldt hoe goedkoper de stempels hoe minder lang ze mee gaan. Beter één keer een goede investering dan stempels moeten weg gooien vanwege tegenvallend stempelresultaat of materiaal wat scheurt.


Voor mijn tweede kaart wilde ik wat zelf gesneden vormen gebruiken. De ster vond ik op het internet, je kunt ervoor kiezen deze meteen op het papier te printen of eerst uitprinten op een A-4tje, uitknippen en met een potlood overnemen op de achterkant van je designpapier en dan uitsnijden met lineaal en snijmes.

Ook de fishtail heb ik uitgesneden. Met behulp van een geodriehoek heb ik de fishtails uitgemeten en daarna uitgesneden met lineaal en snijmes. Hetzelfde geldt voor de lange tag van Kraft cardstock. De teksten komen weer van de Sending Thanks van My Favorite Things Stamps en zijn gestempeld met Versafine Onyx Black.

Tip: is lint je wat te kostbaar ook met het touw bereik je hele gave resultaten, voor bijvoorbeeld het Hemptique Hemp Cord ,wat ik altijd gebruik op mijn kaartjes, betaal je € 2,95 en dan heb je meteen een klosje van 62,5 meter!

Bewaar de knoopjes die bij kleding worden geleverd, vaak aan de binnenkant van een blousje/trui/jas whatever

Ook de mooie tags die aan broeken hangen zijn heel goed te gebruiken als mal voor een zelfgemaakte tag.
Leer dus anders te kijken naar materiaal wat je misschien achteloos weg gooit. Want ook leuke verpakkingen van bijv. etenswaar, snoep etc kun je weer recyclen door er een mal van te maken. Gewoon voorzichtig uit elkaar halen en bewaren in je "mallen doos"


Voor het laaste project heb ik het boekje gebruikt wat Inge bij het pakket had gestopt. Dergelijke boekjes zijn altijd handig om bij je te hebben. Ik heb ze bij de Action gezien (en meegenomen, versierd altijd leuke kleine kadootjes) per 3 verpakt voor onder de euro.

De fishtails zijn wederom uitgesneden met geodriehoek, potlood, lineaal en snijmes. De tekst komt van de Sending Thanks van My Favorite Things Stamps stempelset. Het gezellige kreukellint en knoop komen ook uit het pakket.


Overzichtje van het pakket, mooie design papiertjes, cardstock, knoopjes, lint, tagboekje, kraft boekje. en een soort bolletjes ketting spul wat je zelf op maat kunt maken. Ik heb het bij mijn tweede kaart gebruikt hangend aan de tag.

Ik hoop dat jullie wat aan de budget tips hebben, ik vond het in ieder geval erg leuk om weer eens anders naar materialen te kijken en Inge, het is zéker voor herhaling vatbaar :D Klikken jullie mee naar Inge's BlogBlom voor nog meer budget tips? Mochten jullie het nog niet gezien hebben, Inge heeft ook een reeks superleuke budget kerstkaarten gemaakt en... er volgen er nog meer deze week!

Fijne dag allemaal,
Inge

   

16 opmerkingen

  1. Wauw !!! Wat een leuk idee, ook voor mensen met een minder budget.Ook ik heb veel te veel en wil er altijd maar weer bij. Ga jullie idee ook eens proberen. (doe alles nog met liniaal en mesje ).

    Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een te gekke post! Ik ben het helemaal eens en je tips zijn handig! Dat papier is trouwens te leuk, zeg! Net als je kaarten, niets mis met kaarten zonder stansen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat gaaf! Helemaal leuk om te zien hoe je zonder allerlei dure mallen zulke toffe kaarten weet te maken. Maar ja, Inge had je dan ook wel een heel mooi pakketje gestuurd ;)
    Fijne dag, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt een mooi resultaat bereikt Inge, met je budget post, je jebt helemaal gelijk je moet imderdaad wat creatiever denken en misschien het net iets anders maken met spulletjes die je wel hebt, of met mes en lineaal kom je ook al ver, je hebt ook prachtig papier gekregen van Inge, lekker basic en stoer. Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldige post en tips! Gaaf pakketje en prachtige kaarten + schriftje heb je gemaakt! Ik hou het toch maar bij de snijmachine....mesje en lineaal zijn geen goede combi bij mij ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk, zo heel anders als de kaart van andere Inge!
    Ik heb weer ideetjes opgedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ing....you're the best! Echt! Wat ziet het er allemaal weer geweldig uit. Ik moet dat kreukellint zelf ook maar weer eens gaan gebruiken, ziet er echt zo leuk uit! Een heerlijke blogpost :-) En wat mij betreft houden we 'm er nog ff in hoor, dit thema!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Via de andere Inge naar jouw versie van jullie swap ...... en ook hier pracht resultaten!! De uitdaging is geweldig!
    Gaaf gebruik van materialen.
    Groet Mary

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ook deze zijn weer mooi ben net bij de andere Inge wezen kijken. Ik verzamel zelf ook altijd van alles en nog wat zo gebruik ik ook vaak de lintjes die in een nieuw shirt zitten die knip ik eruit want ze hangen altijd lelijk naar buiten ze zijn lang genoeg voor een leuk strikje ergens op. Gr Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een heel ander pakketje en wat maak je er veel mee! Mooi! Fijn weekend, Gerrina

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zoooooooooo gaaaf!! Heerlijk zitten kijken, lezen, genieten. Prachtig pakketje heb je gekregen, en wat een gave kaarten heb je gemaakt Woepie, wordt er helemaal blij van!! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gezellig verhaal, leuk om te lezen! En zeer plezierig om naar de foto's van jouw mooie low budget kaarten te kijken. Je werkt zo netjes dat het verschil tussen MFT en Inge-snijkunsten haast niet zichtbaar is

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een gaaf pakketje en wat een geweldige dingen heb jij er mee gemaakt zeg! Allemaal super leuk! Jullie swap is een leuke uitdaging en helemaal waar: er is teveel leuks te koop, maar alles kopen is echt niet nodig. Ik vind het kopen van een vlaggen- of fishtail mal echt weggegooid geld. Zoals je zelf al aangeeft: die zijn zo makkelijk zelf te knippen en te snijden! Spulletjes verzamelen doe ik ook heel veel en lang leve de Action, de Hema, de Boekenvoordeel en de Xenos voor leuk budgetmateriaal! Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik schreef het net bij Inge ook al; gewoon kopen wat je leuk vindt, merk of geen merk. Ik combineer het vaak met elkaar. Je bent weer lekker crea bezig geweest, heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Gorgeous cards and notebook, Inge! I LOVE those BasciGrey papers...nice to use something that we already have in out stash...not always what is new! Such excellent advice...you've proven that with good old creativity and our basic tool kit we can all create a card/project to be proud of.
    Thanks for the inspiration!
    Hugs,t

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Helemaal mee eens. Zelf heb ik Best wel wat A-merken in mijn hobbykast liggen, maar heb ook onwijs veel spulletjes van de Action, Xenos, wibra, Hema enz. Wat me wel opvalt is dat bv. de blokjes papier van de A-merken makkelijker met elkaar te combineren zijn als van de goedkopere blokjes. Jullie hebben bewezen dat je met 'budget' artikelen ook fantastisch leuke kaartjes kunt maken.

    -xies- Renate.

    BeantwoordenVerwijderen

Back to Top